CHIKERIKI

  • Zahtevnost: srednje
  • Čas: 30 Minut

Sestavine

• 600 g piščančjih prsi
• sol
• poper
• 4 paradižniki
• 4 mlade čebule
• 1 JŽ oljčnega olja
• 1 kozarček Chio Dip Mild Salse, omake iz paradižnika in paprike
• 1 vrečka Chio Tortillas, soljen ( 300 g)
• 250 g naribanega ementalerja

Priprava

  • Piščančja prsa operemo pod mrzlo vodo, otremo s papirnato brisačko in začinimo s soljo in poprom.
  • Operemo paradižnike in jih narežemo na kocke.
  • Očistimo mlado čebulo ter jo narežemo na tanke obročke.
  • V ponvi segrejemo oljčno olje in na njem v 4 minutah popečemo meso. Nato ga zalijemo z 200 ml vode in v pokriti posodi pustimo vreti 10-12 minut.
  • Meso vzamemo iz ponve in ga položimo na krožnik, kjer naj se ohlaja približno 5 minut. Nato ga s pomočjo dveh vilic scufamo in mu vmešamo paradižnike in Chio Dip Mild Salso, omako iz  paradižnika in paprike.
  • Pečico z ventilatorjem predhodno segrejemo na 160 °C.
  • Tortilje stresemo  v globok pekač ter nanje razporedimo mešanico z mesom. Čez posujemo še mlado čebulo in sir in pečemo 6-8 minut.
  • Gratinirane tortilje razdelimo na 4 krožnike in postrežemo.