TORTILLAS-BURGER

  • Zahtevnost: srednje
  • Čas: 30 Minut

Sestavine

• 600 g mlete govedine
• 2 vrečki Chio Tortillas z okusom nacho sira (250 g)
• sol • poper
• 1 kozarček Chio Dip Mild Salse, omake iz paradižnika in paprike
• 1 avokado
• 1 JŽ limoninega soka
• 1 ČŽ oljčnega olja
• 1 JŽ nasekljanega peteršilja
• 2 paradižnika
• 2 rdeči čebuli
• 2 glavi romanske solate
• 4 XXL burger-bombete

Priprava

  • Mleto govedino zmešamo in zgnetemo skupaj s 30 g na drobno zdrobljenih tortilj, soljo, poprom in 2 JŽ (jedilnima žlicama) Chio Dip Mild Salse, omake iz paradižnika in paprike.
  • Mleto govedino nato oblikujemo v 4 pleskavice, jih damo v hladilnik ter tam pustimo počivati 30 minut.
  • Pripravimo žar.
  • Razpolovimo avokado in mu odstranimo koščico. Z žlico iz ovoja postrgamo mesnato oplodje, ga na grobo pretlačimo ter pokapljamo z limoninim sokom ter začinimo s soljo, poprom in oljčnim oljem. Nato vse skupaj na fino pretlačimo ter vmešamo peteršilj.
  • Paradižnike operemo in jih narežemo na rezine. Očistimo tudi čebulo ter jo narežemo na tanke obročke. Romanski solati razdelimo na liste, ju očistimo in operemo ter pustimo, da se odteče.
  • Na žaru v 8 – 10 minutah popečemo pleskavice po obeh straneh.
  • Razrežemo burger-žemlje in jih po obeh straneh na hitro pogrejemo na žaru.
  • Spodnjo plast žemlje pomažemo z avokadovim namazom ter dodamo: najprej solatne liste, nato pleskavico, Chio Tortillas in Chio Dip Mild Salso, omako iz  paradižnika in paprike, rezine paradižnika, čebulne obročke in za konec še nekaj Chio Tortillas.
  • Vse skupaj pokrijemo še z zgornjo stranjo žemlje ter postrežemo.
  • Namig: Za bolj kompaktne pleskavice v  maso z mletim mesom vmešamo še 4 JŽ drobtin.