RACLETTE

  • Zahtevnost: preprosto
  • Čas: 40 Minut

Sestavine

• 1 vrečka Chio Tortillas, soljen (300 g)
• 1 kozarček Chio Dip Mild Salse, omake iz paradižnika in paprike
• 200 g govedine
• 150 g čedar sira
• 4 JŽ koruze
• 2 papriki
• 2 – 3 sveže čilije (po želji)
• 1 mlado čebulo
• ½ ČŽ mletega pimenta
• 5 JŽ oljčnega olja
• sol
• poper

Priprava

  • Govedino narežemo na enakomerne trakce.
  • Začimbe zmešamo z oljčnim oljem, v katerem nato približno 30 minut mariniramo trakce govedine.
  • Naribamo čedar trdi sir.
  • Čilije in mlado čebulo narežemo na tanke obročke.
  • Papriko narežemo na majhne kocke.
  • V skledico dodamo tortilje, koruzo, papriko, nasekljane čilije in čebulo.
  • Meso na kratko popečemo na grelni plošči.
  • Sestavine po želji razporedimo v ponvice ter jih prekrijemo s tortiljami in Chio Dip Mild Salsa omako.
  • Vse skupaj posujemo s sirom.

Ponvice specite na raklet žaru.