Cheesy-Chili-Cheesecake

  • Zahtevnost: srednje
  • Čas: 30 Minut

Sestavine

• 350 g Chio Tortillas, soljen
• 400 g svežega sira
• 55 g moke
• 1 česen
• 1 jalapeno paprika
• češnjevi paradižniki
• črne olive
• 6 JŽ stopljenega masla
• 3 jajca
• 350 ml kisle smetane
• 130 g svežih čilijev
• 450 g sira
• mlada čebula

Priprava

Pikantno, izvirno in okusno – hit na vsaki zabavi!

Pečico predhodno segrejemo na 150 °C. Nato namastimo okrogel pekač. Chio Tortillas čips zdrobimo in prelijemo s stopljenim maslom Mešanico dobro potlačimo po dnu pekača. Damo v pečico in pečemo pribl. 10 minut, nato vzamemo iz pečice in pustimo, da se ohladi.

Sveži sir puhasto stepemo z ročnim mešalnikom, nato pa počasi dodajamo še jajca. Dodamo še moko in mešamo. Nato dodamo kislo smetano in mešamo, dokler ne dobimo gladke mase. Za pikantno ostrino vmešamo še česen in čili. Na koncu vse skupaj s pomočjo kuhalnice vmešamo nariban sir. Z nadevom prekrijemo pečeno podlago in pečemo na 160 °C približno 60 minut. Nato pečico izklopimo, pecivo pa še za eno uro pustimo v zaprti pečici. Nato vzamemo pecivo iz pečice in pustimo,da se dobro ohladi.

Nato gremo z nožem po robu okoli pekača, vendar oboda pekače še ne odstranimo. Pokrijemo s folijo in damo za 1 uro v hladilnik. Tik pred serviranjem odstranimo obod ter okrasimo z narezanimi paradižniki, čebulo in olivami ter postrežemo.

Zraven sirove torte se odlično prileže bageta kruh ali chiabatta.