CHIORIZO

  • Zahtevnost: preprosto
  • Čas: 25 Minut

Sestavine

• 2 paradižnika
• 2 rdeči čebuli
• 4 jalapeno zelene paprike
• 120 g chorizo pekoče klobase
• 1 vrečka Chio Tortillas, soljen (300 g)
• 1 kozarček Chio Dip Hot Cheese, pikantne sirove omake
• 250 g naribanega ementalerja

Priprava

  • Paradižnike operemo in jih narežemo na kocke.
  • Očistimo čebuli in japaleno zelene paprike ter jih narežemo na tanke obročke.
  • Chorizo pekočo klobaso narežemo na tanke rezine ter brez dodatka maščob popečemo v ponvi. Približno 2 minuti po vsaki strani.
  • Pečico z ventilatorjem predhodno segrejemo na 160 °C.
  • Tortilje stresemo v globok pekač ter nanje razporedimo paradižnik, čebulne obročke, chorizo klobaso,  obročke jalapeno zelene paprike, prelijemo s  Chio Dip Hot Cheese, pikantno sirovo omako, čez posujemo nariban sir in pečemo 8 – 10 minut.
  • Gratinirane tortilje razdelimo na 4 krožnike ter postrežemo.

Namig: Namesto ementalerja lahko dodate Manchego sir (Manški staran ovčji sir).